VAN EYCK
Multiform institute for fine art, design and reflection

ONTDEKKINGSLUST

12.03

#7 Mustafa Stitou en David Colmer

Wim Brands gaat in gesprek met Mustafa Stitou en David Colmer
Tijdens de Open Studios op 12 maart 2016
14.30 uur in het auditorium

In het kader van de Open Studios 2016 gaat Wim Brands in gesprek met dichter Mustafa Stitou en vertaler David Colmer voor de zevende Ontdekkingslust.
Mustafa Stitou verbleef als poet-in-residence op de Van Eyck. Hij schreef vier dichtbundels, toneelstukken, was stadsdichter van Amsterdam, won de VSB Poëzieprijs. Met ironie en betrokkenheid, humor en ernst, zet Stitou de taal naar zijn hand.

David Colmer vertaalde de gedichten van Stitou in het Engels, net als die van andere poets-in-residence. Wim Brands is dichter, schrijver, criticus, presentator en de vaste gespreksleider van Ontdekkingslust. 
Een gesprek op de Van Eyck over de vondst van het woord, zowel in de poëzie als in de vertaling.

Ontdekkingslust is een reeks van gesprekken over de schoonheid van de ontdekking in de kunsten en de wetenschap, het belang van serendipiteit en de bliksemflits van het verhelderend inzicht.

Tijdens de Open Studios presenteren de deelnemende kunstenaars, ontwerpers, architecten en curatoren hun werk in hun atelier, de tentoonstellingsruimtes en andere plekken in het gebouw. De schrijvers en dichters in residence lezen voor uit eigen werk.  

Voor het volledige programma (in ontwikkeling) klik hier

Newsletter

Van Eyck Academie

I hereby subscribe to the Van Eyck newsletter