VAN EYCK
Meervoudig instituut voor beeldende kunst, ontwerp en reflectie

Jac. P. Thijsse Lab

09.03

Oprichting Jac. P. Thijsse Lab

Het Jac. P. Thijsse Lab – genoemd naar de befaamde Maastrichtse ecoloog Jac. P. Thijsse – is het natuur-onderzoeks Lab van de Van Eyck. Het is een modulerend expertisecentrum voor landschappelijke ontwikkelingen, ecologie en duurzaamheid (in de holistische zin van het woord) voor o.a. de Euregio/groenmetropool. 

Het Lab stelt kunstenaars in de gelegenheid hun werk in relatie tot de natuur te verdiepen, actief onderzoek te doen (handen in de aarde) en zich te verhouden tot het landschap in relatie tot ecologische en urbane vraagstukken.

De kas in de moestuin van de Van Eyck en de projectruimte zijn de fysieke plekken waar werk, onderzoek, ontmoeting en uitwisseling plaatsvinden.

Het Jac. P. Thijsse Lab zal vanaf maart 2017 in volle werking zijn, onder leiding van Yasmine Ostendorf. 

Over Yasmine Ostendorf:
Yasmine Ostendorf werkt als onafhankelijk onderzoeker/curator in het internationale culturele veld. Zij onderzoekt, cureert, geeft les, verbindt, faciliteert en schrijft over kunst, design en cultuur die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving; dat wil zeggen over werk dat onze sociale en ecologische verantwoordelijkheid onderzoekt en bevraagt. Ze werkte veelvuldig aan internationale culturele mobiliteitsprogramma's op het gebied van kunst en milieu bij expertorganisaties als Julie's Bicycle (UK) en Cape Farewell (UK). Ostendorf is de oprichter van het Green Art Lab Alliance, een internationaal netwerk van 35 culturele instanties in Europa en Azië die zich bezig houden met sociale en ecologische onderwerpen.

 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief