VAN EYCK
Meervoudig instituut voor beeldende kunst, ontwerp en reflectie

Nieuws

13.05

MARGARET VAN EYCK

13 mei 2017 werd de Jan van Eyck Academie 69 jaar. Op deze dag in 1948 - het feest van de patroonheilige van Maastricht, Sint Servaas - werd de oprichtingsakte ondertekend door vertegenwoordigers van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Provincie Limburg, de stad Maastricht en het Bisdom Roermond.

Om dit te vieren kondigen we de opening van MARGARET VAN EYCK - Meervoudig instituut voor beeldende kunst, ontwerp en reflectie aan!

MARGARET VAN EYCK bestaat uit de volgende onderdelen: de Margaret van Eyck Academie een multidisciplinair instituut voor experiment, onderzoek, studie, productie en ontmoeting (voorheen bekend als de Jan van Eyck Academie). De Caterina van Hemessen Academie is opgericht om de MARGARET VAN EYCK te verbinden aan de onderwijsinstellingen om haar heen (voorheen bekend als de Hubert van Eyck Academie). Het Anne Pétronille Nypels Lab biedt alle expertise die nodig is om (kunstenaars)publicaties te maken, het lab is gespecialiseerd in Risoprint, hoogdruk, diepdruk en zeefdruk (voorheen bekend als het Charles Nypels Lab). Het Luzia Hartsuyker-Curjel Lab omvat de hout- en metaalwerkplaatsen (voorheen bekend als het Heimo Lab). Het Wilhelmina Minis-van de Geijn Lab is het MARGARET VAN EYCK’S lab voor natuuronderzoek (voorheen bekend als het Jac. P. Thijsse Lab). Het Thérèse Cornips Lab is het ‘Lab voor het hoofd’ en de bouwplaats van het denken: hier krijgt het maken zijn reflectieve betekenis (voorheen bekend als het Pierre Kemp Lab.) Het Elsa Stansfield Lab is het Lab voor nieuwe, multimedia: geluid, film, video, fotografie (voorheen bekend als het Werner Mantz Lab).

Meer informatie over de naamgevers van de academie en haar Labs is hier te vinden

Volg het programma en updates op onze website en Facebook pagina.
Het programma en de datum voor de officiële inauguratieceremonie worden binnenkort bekendgemaakt!

In de tussentijd, volg MARGARET VAN EYCK en zie hoe zij zich verder ontvouwt in een zowel fysieke als digitale parallelle wereld.

#margaretvaneyckacademie #mve #parallelworld

Een interventie van deelnemer Hagen Verleger


 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief