VAN EYCK
Meervoudig instituut voor beeldende kunst, ontwerp en reflectie

ONTDEKKINGSLUST

29.09

WIM BRANDS SPREEKT MET RUDI FUCHS

DINSDAG 29 september 19.30 - 21.00 uur

ONTDEKKINGSLUST #5

Wim Brands gaat in gesprek met Rudi Fuchs. Zij hebben het over een van zijn eerste en een van zijn laatste aankopen: werk van kunstenaar Sol LeWitt. Fuchs gaat in op het waarom van die aankopen, de lange spanningsboog en wat die werken voor hem betekenen. Ook zal het gesprek gaan over de museumdirecteur als beeldregisseur, over de onvermoede schoonheid van een kunstwerk - en over de ontdekking van het kunstwerk dat zich elk moment anders aan kan dienen. 

Rudi Fuchs was onder andere directeur van het Van Abbemuseum in Eindhoven, het Haagse Gemeentemuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam. Hij was gastconservator van talloze tentoonstellingen, waaronder Documenta 7 (1982). Hij publiceerde meerdere boeken zoals Rembrandt spreekt. Sinds 2009 schrijft hij wekelijks over beeldende kunst in het weekblad De Groene.

Wim Brands is dichter, schrijver, criticus, presentator en de vaste gespreksleider van de Van Eyck gesprekkenreeks Ontdekkingslust. 

ONTDEKKINGSLUST is een reeks van gesprekken over de schoonheid van de ontdekking in de kunsten en de wetenschap, het belang van serendipiteit en de bliksemflits van het verhelderende inzicht. Elke twee maanden in de Van Eyck.

Locatie: auditorium

 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief