Spiegelgrond

Poetry and Writing

De Van Eyck heeft Spiegelgrond - een writer- en poet-in-residence programma  - opgezet in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds. Elk jaar verblijven vier dichters en schrijvers in de Van Eyck, nemen deel aan het programma, verhouden zich tot de andere deelnemers en presenteren hun werk. Op de gedeelde spiegelgrond van de academie kunnen overeenkomsten en verschillen tussen het werk en maakproces van dichters, schrijvers, kunstenaars en ontwerpers zichtbaar en verwoord worden.

Erik Lindner was in het najaar van 2013 de eerste dichter van het poet-in-residence programma. Tonnus Oosterhoff werkte aan de Van Eyck van half maart tot half april 2014. Lieke Marsman verbleef in september 2014 aan de Van Eyck voor haar residency. In april 2015 starte Mustafa Stitou als vierde poet-in-residence. K. Schippers volgde hem op in oktober 2015.
Niña Weijers startte in 2014 als eerste writer-in-residence. Maartje Wortel volgde haar op in januari 2015. De Van Eyck verwelkomde Wytske Versteeg  in mei 2015 voor haar twee maanden durende residency. In september 2015 verbleef Rosan Hollak een maand op de academie, in september 2016 was zij voor een tweede maand in Maastricht. Bregje Hofstede startte haar residency op 1 februari 2016.  Joost de Vries verbleef in mei-juni 2016 aan de academie. Anneke Brassinga was poet-in-residence van 11 november - 8 december 2016. In 2017 verwelkomden we als eerste schrijver Roos van Rijswijk van april-juni en vervolgens poet-in-residence K. Michel in juni/juli en in september-november 2017 schrijver Basje Boer. In januari/februari 2018 is Vicky Francken onze nieuwe  poet-in-residence.

Erik Lindner is verbonden aan de Van Eyck als adviseur Literatuur.

Spiegelgrond is een samenwerking tussen de Van Eyck en het Nederlands Letterenfonds.
Het writer-in-residence programma is onderdeel van Wanderlust, het programma voor talentontwikkeling in internationale context van het Letterenfonds.

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief