11.07.19

Laura Broekhuysen ontmoet Robbert Welagen

Van Eyck writer-in-residence Laura Broekhuysen gaat in gesprek met schrijver Robbert Welagen op donderdag 11 juli om 20.00 uur.

Gespreksonderwerpen zijn hun nieuwste romans – Laura’s roman Flessenpost uit Reykjavik verschijnt in de week van het gesprek, Robberts nieuwste boek Antoinette is net uit. Daarnaast gaan zij dieper in op het schrijfproces: hoe vinden zij het ritme van hun verhalen en vangen ze de beleving van tijd en ruimte in hun boeken?
Het gesprek zal worden geleid door schrijver, dichter en Van Eyck adviseur Erik Lindner.
De boekverkoop wordt verzorgd door boekhandel De Tribune.

Allen van harte welkom!


Laura Broekhuysen (1983) debuteerde met Twee linkerlaarzen (2008) dat werd genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs en voor de Vrouw & Kultuur DebuutPrijs. In 2011 volgde de roman Hellend vlak. In 2014 emigreerde Laura Broekhuysen met haar gezin naar IJsland. Vanuit hun nieuwe woonplek schreef zij een reeks stukken die werd gebundeld in het boek Winter-IJsland, mijn eerste jaar in een verlaten fjord (2016, shortlist Bob den Uyl Prijs en Confituur Boekhandelsprijs).

Robbert Welagen (1981) debuteerde met Lipari (2006, Selexyz Debuutprijs, longlist Libris Literatuur Prijs). In 2008 verscheen het opnieuw lovend ontvangen Philippes middagen en in datzelfde jaar ontving hij het Charlotte Köhler Stipendium. Daarna verschenen Verre vrienden (2009, shortlist BNG Literatuurprijs), Porta Romana (2011) en Het verdwijnen van Robbert (2013, shortlist Libris Literatuur Prijs en BNG Literatuurprijs). De opvolger In goede handen verscheen in 2015, net als zijn detective Nachtwandeling. Zijn korte verhalen verschenen o.a. in HP/De Tijd en De Groene Amsterdammer.

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010), Acedia (2014) en Zog (2018). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge.

Het writer-in-residence programma van de Jan van Eyck Academie is een samenwerking met het Nederlands Letterfonds en kadert binnen het programma Wanderlust, het internationale talentontwikkelingsprogramma van het fonds.

 

Foto Laura Broekhuysen: Marit Broekhuysen
Foto Robbert Welagen: Koos Breukel

 

Newsletter

Van Eyck Academie

×
I hereby subscribe to the Van Eyck newsletter