01.07.15

Wytske Versteeg

Wytske Versteeg ontmoet Marente de Moor

Op uitnodiging van Wytske Versteeg, writer-in-residence aan de Van Eyck, zal schrijver Marente de Moor langskomen op de Van Eyck op woensdag 1 juli om 20.00 uur voor een gesprek over literatuur, schrijven en hun beider werk onder leiding van dichter en schrijver Erik Lindner.

 Wytske Versteeg (1983) debuteerde als romanschrijver in 2012 met haar zeer goed ontvangen roman De Wezenlozen. In 2013 volgde Boy. Versteeg schrijft niet alleen romans, maar ook essays, verhalen, gedichten en toneelteksten die verschenen in internationale bladen. Ze won onder andere de Serge Heederik Prijs voor filosofisch schrijftalent en de Kwakoe Literatuurprijs. Versteeg studeerde cum laude af in de politicologie en werkt momenteel aan een promotieonderzoek op het gebied van wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Twente. Daarnaast werkt zij aan een nieuwe roman.

Marente de Moor (1972) is schrijver, journalist en columnist. In 2007 debuteerde ze als romanschrijver met het veelgeprezen De overtreder, daarvoor publiceerde ze Petersburgse vertellingen, columns over de jaren dat ze in Rusland woonde. Haar in 2010 verschenen roman De Nederlandse maagd werd onderscheiden met de AKO Literatuurprijs en kreeg in 2014 de European Union Prize for Literature. Het boek betekende haar doorbraak naar een zeer groot publiek. In 2013 verscheen Roundhay, tuinscène (shortlist Libris Literatuur Prijs 2014). Ze was jaren columnist voor Vrij Nederland en zowel De Overtreder als de Nederlandse Maagd verschenen in Duitse vertaling bij uitgeverij Suhrkamp.

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Tafel (2004) en Terrein (2010). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald en hij wordt veelvuldig uitgenodigd voor internationale poëziefestivals. Hij is redacteur van de literaire tijdschriften Terras en De Revisor en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck.

Woensdag 1 juli
20.00 – 21.00 uur
Van Eyck auditorium 
gratis entree

Welkom!

Newsletter

Van Eyck Academie

×
I hereby subscribe to the Van Eyck newsletter