Charles Nypels Lab

Printing & Publishing

Het Charles Nypels Lab, vernoemd naar de Maastrichtse typograaf en vormgever Charles Nypels (1895–1952), sluit aan bij de grote vormgevingstraditie van de Jan van Eyck Academie. Kunstenaars, schrijvers, ontwerpers, fotografen, dichters, wetenschappers en essayisten zijn welkom hier hun werk te drukken.

Apparatuur voor hoogdruk (boekdruk, lino- en houtsnedes) en doordruk (zeef- en stencildruk, risografie), voor bewerking en afwerking stelt hen in staat te experimenteren en eigen werk in oplage te maken. Het Charles Nypels Lab biedt alle expertise die nodig is voor het maken van publicaties. Het is sterk in de combinatie van technieken waarin het bijzondere en uitzonderlijke tot stand komt, bijvoorbeeld door de zeef- of risodruk in huis te combineren met offsetdrukwerk. Het Charles Nypels Lab werkt hiervoor onder meer samen met drukkerij Walters in Maastricht, handboekbinderij Geertsen in Nijmegen, het Frans Masereel Centrum in Kasterlee (BE) en het grafisch atelier Daglicht in Eindhoven. Dankzij het partnerschap met RISO Benelux, beschikte het Charles Nypels Lab over de eerste Riso A2 Duplicator in de wereld buiten Rusland en organiseerde het Lab in 2014 de eerste RISO expert meeting. De tweede editie vond plaats op 20-25 november 2016 en de jongste editie in het najaar van 2018.
Het Charles Nypels Lab faciliteert niet alleen Van Eyck deelnemers, ook externe kunstenaars, ontwerpers of culturele instanties benutten haar expertise en faciliteiten.

Volg Charles Nypels Lab op instagram: http://instagram.com/charlesnypelslab/

 

Het Charles Nypels Lab is gerealiseerd met steun van de Stichting Charles Nypels

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief