Heimo Lab

Hout- en metaalwerkplaats

Het Heimo Lab beslaat de hout- en metaalwerkplaatsen. De professionele kwaliteit en zijn ongekend probleemoplossend vermogen trekken gelijkelijk deelnemers en kunstenaars en instellingen uit de Euregio en daarbuiten. Voor de deelnemers zijn het plekken om te produceren, voor anderen de professionele werkplaatsen waar hun werk in opdracht wordt gerealiseerd. De Jan van Eyck Academie beschouwt tijd voor het doen, voor het maken, als essentieel onderdeel van het werk. Het Heimo Lab biedt daarbij professionele ondersteuning: van concept tot uitvoering kunnen in het Heimo Lab objecten, sculpturen, installaties en de volledige scenografie van tentoonstellingen gemaakt worden. 

De naamgever voor het lab is Heimo, in de twaalfde eeuw als beeldhouwer actief in Maastricht en het Maasland. In het Heimo Lab kunnen kunstenaars met professionele apparatuur aan de slag. Machines worden zelf gemaakt, zoals de extra grote CNC Cutter, of aangepast aan specifiek gebruik. 

Eén van de inspirerende partners van het Heimo Lab is Sitterwerk in St. Gallen (CH), dat onder meer een fantastische bronsgieterij huisvest en met zijn uitgebreide bibliotheek en materialenarchief een schat aan kennis beschikbaar heeft. Ook werkt het Heimo Lab samen met onder meer FLACC in Genk (BE) en de Maastricht Academy of Fine Arts and Design en FabLab Maastricht. 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief