Labs

De Van Eyck beschikt over een aantal werkplaatsen voor technisch experiment met gebruik van verschillende materialen en technieken – zoals hout, metaal, grafiek, drukwerk, fotografie, audio en video. Deze faciliteiten worden voortdurend aangepast aan de vraag van deelnemers en aan de nieuwste ontwikkelingen op technisch gebied.

De Labs zijn de onderzoekswerkplaatsen voor deelnemers, kunstenaars van buiten en gasten. Ze zijn vernoemd naar (inter)nationale erflaters uit de regio. Het woord lab benadrukt het onderzoekende experimentele van gelijken. Denken en doen komen er samen.

Begeleidend personeel biedt technische ondersteuning en kennis over de artistieke gevolgen van het gebruik van verschillende materialen en media. Voor het gebruik van aanvullende faciliteiten werkt de Van Eyck samen met collega-instellingen.

Externe professionals kunnen, op projectbasis, gebruik maken van de werkplaatsen. Voor meer informatie en beschikbaarheid kunt u, per e-mail, contact opnemen met de betreffende werkplaats. 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief