Pierre Kemp Lab

Bibliotheek

Het Pierre Kemp Lab, de bibliotheek, is het ‘Lab voor het hoofd’ en de bouwplaats van het denken: hier krijgt het maken zijn reflectieve betekenis. De bibliotheek geeft onderdak aan een uitgebreide collectie boeken, tijdschriften, audiovisueel materiaal en multimedia en is de grootste en best gesorteerde bibliotheek op het gebied van de beeldende kunst in de Euregio. Het Lab ontleent zijn naam aan de Maastrichtse dichter en beeldend kunstenaar Pierre Kemp (1886–1967). De collectie is opgebouwd uit de eigen en geschonken collecties, zoals die van het Bonnefantenmuseum, de collectie Dittrich en de collectie De Beyerd en telt meer dan 38.000 titels op het gebied van kunst, kunstgeschiedenis, kunstbeschouwing en filosofie, waaronder een uitgebreide verzameling tentoonstellingscatalogi. 

Het collectieprofiel wordt in samenspraak met deelnemers en adviseurs steeds opnieuw bijgesteld. Boeken zijn, indien mogelijk, beschikbaar in de originele taal (Nederlands, Engels, Frans en Duits) met vertalingen in Nederlands en Engels. Daarnaast verzamelt en archiveert het Pierre Kemp Lab informatie over de Jan van Eyck Academie en het werk dat onderzoekers aan de academie verrichten. Ook activiteiten die niet onder de vlag van de Jan van Eyck plaatsvinden, maar wel verbonden zijn met het werk van de academie of haar deelnemers, vinden er een plek. 

Het Pierre Kemp Lab is iedere werkdag open voor publiek. Het heeft een internationaal bekende verzameling van speciale (kunstenaars)boeken. Het is een geliefde browse- en ontdekkingsplek voor de deelnemers en een toenemend aantal bezoekers.

Raadpleeg de catalogus via deze link

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief