06.12.13

Seminar Living like an artist

6 december 2013

Met het seminar Living like an artist start Van Eyck Mirror – products and concepts, het projectbureau van de Van Eyck, een langlopend programma. Het programma reflecteert op de levenswijze, de maatschappelijke betrokkenheid en het zelfbeeld van de oudere professionele kunstenaar. Oudere kunstenaars stoppen veelal niet met werken, richten zich op kennisoverdracht aan jongere generaties en begeven zich in een groot sociaal netwerk. Hun levensstijl kan kortom een spiegel zijn voor de wijze waarop wij ons leven inrichten na ons pensioen.

Het project vindt plaats in samenwerking met pensioenuitvoeringsbedrijf APG, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in de regio.

Van Eyck Mirror - products and concepts, presenteert een boeiend programma met lezingen, interviews met kunstenaars op leeftijd en presentaties van huidige deelnemers van de Van Eyck.

Joan Jeffri, directeur en oprichter van het Research Center for Arts and Culture van het National Center for Creative Aging in Washington D.C. en auteur van Still Kicking geeft de keynote lezing. De andere sprekers zijn psycholoog/filosoof Douwe Draaisma, auteur van Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt en Leo Delfgaauw, curator en verbonden aan het lectoraat Lifelong Learning in Music & the Arts en werkt aan een onderzoek naar de beroepspraktijk van oudere kunstenaars. Daarnaast worden de kunstenaars Ton Slits en Jan Jacobs Mulder geïnterviewd over ouder worden en hun veranderende beroepspraktijk. 

Seminar Living like an artist:
6 december 2013, 10.00 uur - 18.00 uur 
Aan het seminar zijn geen kosten verbonden, inschrijving is evenwel verplicht
Inschrijving voor 4 december via: anne.vangronsveld@janvaneyck.nl
Voertaal: Nederlands, keynote speech in Engels
Locatie: Auditorium Van Eyck 
Academieplein 1, Maastricht

Het volledige programma is hier te raadplegen

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief