16.06.20

Environmental Identities: Dr. Susan Clayton

Environmental Identities #1: Een gesprek met Dr. Susan Clayton 

Dinsdag 16 juni 2020, 16.00 uur (CEST) 

ZOOM: (Password: 922017)
Youtube live stream

 

De Jan van Eyck Academie nodigt je van harte uit voor het eerste event in de nieuwe reeks Environmental Identities.
Environmental Identities is een reeks publieke gesprekken, filmvertoningen en andere online en offline events, waarin de gelaagde relatie tussen de natuur en de eigen en sociale identiteit centraal staat. Het markeert de start van het vernieuwde publieke programma van de Jan van Eyck, waarin de klimaatcrisis en de daaruit voortvloeiende sociale, politieke en techno-economische gevolgen worden ontleed.
 
In het openingsgesprek van deze serie gaat conservation psycholoog dr. Susan Clayton in op onze relatie met de natuur, die zij benoemt als een sociale constructie, en legt zij uit hoe identiteitsvorming kan bijdragen aan een groter bewustzijn en engagement met onze natuurlijke omgeving. Zij ontleedt het begrip milieu-(zelf)identiteit in samenhang met onder meer groepsidentiteit, politieke en ideologische voorkeuren, klimaatverandering, geslacht, ras, sociale rechtvaardigheid en ongelijkheid.
 
Dr. Clayton is hoogleraar psychologie en voorzitter van Environmental Studies van het College of Wooster (VS). Ze was co-auteur van de American Psychological Association (APA)-rapporten over Psychology and Global Climate Change en Psychological Impacts of Climate Change. Zij is bovendien een van de hoofdauteurs van het komende zesde beoordelingsrapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).
 

Grafisch design beeld: Atelier Brenda

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief