27.03.19

A State of Exception

A STATE OF EXCEPTION

27 maart – 3 april 2019

Debatavond woensdag 27 maart, 20.00 – 22.00 uur (gratis toegang)
Tentoonstelling: 27 maart – 3 april 
Locatie: Bureau Europa
 

Ter afsluiting van het project E-WORDS organiseren de Universiteit Maastricht (Faculty of Arts and Social Sciences), de Jan Van Eyck Academie en Bureau Europa, platform voor architectuur en design een debatavond waar artistieke, maatschappelijke en wetenschappelijke perspectieven elkaar ontmoeten. Een kleine tentoonstelling toont het werk van Thomas Stratmann, The Arson Archive, Christopher Meerdo, Alina Schmuch en Franca Scholz.

E-WORDS
Het debat wordt georganiseerd in het kader van het project E-WORDS; een onderzoeks- en samenwerkingsproject tussen de universiteiten van Maastricht, Siena, Krakau en Sibiu. Binnen dit project worden onderwerpen als de totalitaire staat, ostracisme, onderdrukking en discriminatie onderzocht in relatie tot het thema 'Europese identiteit’.

TENTOONSTELLING EN DEBATAVOND
Ter afsluiting van het project E-words, organiseren de Universiteit Maastricht, de Van Eyck en Bureau Europa een presentatie en een debatavond. Hierin zullen diverse kunstenaars een bijdragen leveren, in de vorm van een installatie, een lezing of een documentaire.De avond van de 27ste wordt afgesloten met een debat waarin we een voorbeeld uitlichten waar we vandaag de dag in Europa veel mee te maken hebben: migratie. Sprekers zijn o.a. sociaal wetenschapper Aline Sierp (UM), ontwerper Thomas Stratmann, politiek wetenschapper Maarten Vink (UM), Luc Winants (Ketenregisseur Integratie Vluchtelingen Limburg) en kunstenaar Christopher Meerdo. De moderatoren zijn Huib Haye van der Werf (Jan van Eyck) en Saskia van Stein (Bureau Europa).

Iedereen welkom, in Bureau Europa Maastricht. 

 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief