03.06.14

Arno van Roosmalen

Arno van Roosmalen (1959), directeur van Stroom Den Haag, geeft een presentatie op dinsdag 3 juni van 12.30 - 13.00 uur in het auditorium van de Van Eyck.
Iedereen welkom.

Arno van Roosmalen (1959) is directeur van Stroom Den Haag, centrum voor beeldende kunst, architectuur en stedenbouw in Den Haag. Recente projecten zijn onder meer ‘Foodprint’ (over de relatie tussen voedsel, voedselproductie en de stad) en tentoonstellingen als ‘Up to You’ (2010) en ‘There, I Fixed It ' (2011),beide over het thema van upcycling en solotentoonstellingen van Raul Ortega Ayala (MEX), Emre Hüner (T), Mark Handforth (US), Ivan Grubanov (SER), Calin Dan (RO) en Toby Paterson (GB).

Hij was curator voor de Stadscollectie van het Museum Boijmans Van Beuningen (1994 - 1999) en programma-coördinator van TENT, centrum voor beeldende kunst (1999-2004), beide in Rotterdam. In 1997 was hij curator van het Nederlands paviljoen op de Biënnale van Venetië, samen met Leontine Coelewij (kunstenaars: Aernout Mik en Willem Oorebeek).

Arno van Roosmalen is adviseur voor diverse nationale fondsen en instellingen, kunstacademies en lid van de jury's en besturen van culturele instellingen.

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief