01.09.15 – 01.10.15

Artist-in-residence Miek Zwamborn

Schrijver en kunstenaar Miek Zwamborn verblijft een maand aan de academie als artist-in-residence. Zij werkte al eerder op de Van Eyck aan haar bijzondere publicatie Getemde hemel . Deze is gedrukt in het in het Charles Nypels Lab van de Van Eyck en het resultaat van haar zes maanden durende zwerftocht door de depots van het Haags Gemeentemuseum.
Miek Zwamborn is betrokken bij het op te richten Jac. P. Thijsse Lab van de Van Eyck, dat zich zal richten op landschappelijke ontwikkelingen en vraagstukken. Het Jac. P. Thijsse Lab is de concrete uitkomst van de deelname van de Van Eyck aan GALA, het Europese duurzaamheidsproject in de kunsten. Met Yeb Wiersma, oud-deelnemer - heeft zij in opdracht van de Van Eyck en als onderdeel van GALA  beeldende wandelingen, genaamd Cross section of a Landscape, in het Savelsbos bij Maastricht en de Waddenzee in Friesland georganiseerd. 

Miek Zwamborn (Schiedam, 1974) is schrijver, dichteres, vertaalster en beeldend kunstenaar. In haar werk spelen het landschap, herinnering en geschiedenis een belangrijke rol. Zwamborn publiceerde de romans Oploper (2000), Vallend Hout (2004)  en De duimsprong, in 2013 verschenen bij uitgeverij Van Oorschot. Haar dichtbundel Het krieken van sepia verscheen in 2008. Ze vertaalde de Sez Ner-trilogie (2013) van de Zwitserse schrijver Arno Camenisch en de experimentele dichtbundel Honingprotocollen (2015) van de Duitse dichteres Monika Rinck.

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief