20.01.16

BACA Projects 2016

De Van Eyck en het Bonnefantenmuseum nodigen u in het kader van BACA Projects van harte uit voor een diner en vraaggesprek tussen kunstenaar Hao Liang (1983, Chengdu, China), curator Hu Fang (1970, Zhejiang, China), Stijn Huijts (directeur Bonnefantenmuseum) en Huib Haye van der Werf (hoofd artisitiek programma Van Eyck) op woensdag 20 januari om 19.00 uur in de Van Eyck. 

Onder de noemer BACA Projects zullen, in aanloop naar de uitreiking van de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) 2016 in september, verschillende activiteiten door de Van Eyck en het Bonnefantenmuseum worden georganiseerd die de ontwikkelingen in de Chinese hedendaagse Chinese kunst belichten. 

Tijdens het dinner-event op 20 januari zal het gesprek zich richten op de overeenkomsten en verschillen tussen de Westerse en Oosterse portretkunst. Het schilderij Portret van Evert Zoudenbalch (ca. 1500-1510), waar kunstenaar Hao Liang tijdens een bezoek aan het Bonnefantenmuseum van onder de indruk raakte en waarin hij een gelijkenis met het Chinese Portrait of Wang Shimin (ca. 1564 – 1647) in zag, staan hierbij centraal.

U bent van harte welkom om mee te dineren en kennis te maken met kunstenaar Hao Liang en curator Hu Fang:

Om 18.00 start de inloop en de borrel, waarna het diner en vraaggesprek  om om 19.00 zullen aanvangen. Voertaal is het Engels.
De kosten voor het diner zijn €10,- (excl. drank), te betalen op de dag zelf.
Inschrijven is verplicht via registration@janvaneyck.nl

Eerder dit jaar verbleven binnen de BACA projects de Chinese kunstenaar Liu Ding (1976, Changzhou Jiansu) en curator Carol Yinghua Lu (1977 Chaozhou, Guangdong) van 4 tot 17 juli 2015 in Maastricht. Ze deden onderzoek, ontmoetten Van Eyck deelnemers, maakte een zaalvullende installatie in het Bonnefantenmuseum en gingen in gesprek met het publiek tijdens een diner in de Van Eyck.
Op 29 september 2016 zal de BACA Award worden uitgereikt aan een Chinese kunstenaar met een uitzonderlijk oeuvre en artistieke positie.

Dit programma wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Mondriaan Fonds en een bijdrage van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief