24.05.19

BACA Projects 2019

BACA PROJECTS 
In Light of the Land and its Shadows

24 mei 18.00 – 20.00 uur: discursief programma in de Jan van Eyck Academie
24 mei – 8 september: tentoonstelling In Light of the Land and its Shadows in het Bonnefantenmuseum Maastricht
 

De Jan van Eyck Academie organiseert samen met het Bonnefantenmuseum BACA Projects. Dit project loopt parallel aan de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) die het Bonnefantenmuseum tweejaarlijks uitreikt, deze editie aan de Libanese kunstenaar Marwan Rechmaoui. 

BACA Projects biedt een platform aan een jongere generatie kunstenaars, die hun werk kunnen tentoonstellen in het museum. Curator Maha Maamoun bracht voor deze editie een selectie van werken samen van de kunstenaars Jumana Emil Abboud, Rana ElNemr en Shadi Habib Allah. Net als BACA winnaar Marwan Rechmaoui benaderen zij de geschiedenis van een plek door de verhalen die in het land, en zijn levende en levenloze bewoners, besloten liggen.
Ter voorbereiding op de tentoonstelling verbleef kunstenaar Rana El Nemr een maand in de academie, waar ze verschillende elementen van haar installatie ontwikkelde. Tevens verschijnt een publicatie ontwikkelt in het Printing & Publishing Lab van de Jan van Eyck Academie.

Op 24 mei wordt een discursieve avond georganiseerd waarbij Maha Maamoun, Jumana Emil Abboud en Rana ElNemr hun ervaringen delen en zullen spreken over hun werk en artistieke praktijk. Drie teksten over het werk van de deelnemende kunstenaars, geschreven door Van Eyck alumna Abla el Bahwary, zullen worden voorgelezen.

De openingen van zowel de solotentoonstelling Slanted Squares van BACA winnaar Marwan Rechmaoui, als die van BACA Projects In Light of the Land and its Shadowsvinden plaats op 23 mei om 18.30 uur in het Bonnefantenmuseum (klik op de hyperlinks voor de uitnodigingen).

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief