24.11.16 – 11.06.17

BACA Projects: Aura - Hao Liang

BACA Projects: Aura – Hao Liang
How to look at art from China: a sequel
Bonnefantenmuseum

Op 24 november opent in het Bonnefantenmuseum de tentoonstelling BACA Projects: Aura ontwikkeld door de Chinese kunstenaar Hao Liang en schrijver Hu Fang in dialoog met het Bonnefantenmuseum en de Van Eyck.

Hao Liang (1983, Chengdu, China) presenteert in Aura in onderlinge samenhang zijn toegewijde onderzoek naar de Chinese kunstgeschiedenis en de Bonnefantencollectie. Hij toont een nieuwe serie lichtdrukken, een selectie kunstwerken uit de collectie van het Bonnefantenmuseum en werk van Van Eyck deelnemers SulSolSal en Damon Zucconi. Bij het project verschijnt een publicatie in samenwerking met het Musée National d’Art Moderne, Centre Pompidou (Parijs) en Vitamin Creative Space (Guangzhou, China), met essays van Catherine David (adjunct directeur, Musée National d’Art Moderne, Centre Pompidou), Hu Fang (schrijver) en Stijn Huijts (directeur Bonnefantenmuseum).

BACA  Projects: Aura is een samenwerking van het Bonnefantenmuseum en Van Eyck ter gelegenheid van de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) 2016, uitgereikt aan Cai Guo-Qiang (1957, Quanzhou, Fujian, China). Aura vormt tevens het tweede en laatste luik van het project How to look at art from China, dat wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van het Mondriaan Fonds en het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Locatie: Bonnefantenmuseum
Opening: 24 november 18.00 uur  
Tentoonstelling: 25 november 2016 - 11 juni 2017

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief