31.10.17

Basje Boer ontmoet Bianca Stigter

Op uitnodiging van Van Eyck writer-in-residence Basje Boer, komt schrijver, kunstcriticus en journalist Bianca Stigter naar de Van Eyck. Op dinsdag 31 oktober om 20.00 uur gaan zij in gesprek over fictie en realiteit in de kunst, over kunst en toeval, over het verbinden van beeldende kunst, film, literatuur, filosofie, muziek en popcultuur. Dichter en schrijver Erik Lindner leidt het gesprek.

Basje Boer’s debuutroman Bermuda (Nijgh & Van Ditmar) verscheen in 2016. Eerder publiceerde ze de verhalenbundel Kiestoon (Arbeiderspers, 2006) en verhalen in De Gids, De Revisor, Hollands Maandblad en Das Magazin. Daarnaast schrijft ze over film en kunst, werkt ze als beeldend kunstenaar en maakt muziek.

Bianca Stigter is journalist en kunstcriticus. Ze schrijft over kunst en cultuur in de NRC en ze publiceerde onder meer Goud uit stro. Het menselijk lichaam als avontuur, Per ongeluk expres, De Ontsproten Picasso en De bezette stad.  De rijk geïllustreerde atlas-editie: Atlas van een bezette stad (Atlas Contact), zal in 2018 uitkomen.

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010) en Acedia (2014). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald en hij wordt veelvuldig uitgenodigd voor internationale poëziefestivals. Hij is redacteur van het literaire tijdschrift Terras en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck.

Van harte welkom!

Dinsdag 31 oktober 2017
20.00 uur
Auditorium 
Gratis toegang

 

Foto Bianca Stigter: André Bakker, Basje Boer: Nick Helderman

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief