11.09.17 – 11.11.17

Basje Boer

Schrijver Basje Boer is gestart als writer-in-residence in de Van Eyck. Zij zal twee maanden in de academie verblijven. Tijdens deze periode werkt zij te midden van veertig internationale kunstenaars, ontwerpers, architecten, curatoren en denkers. 

Basje Boer (Amsterdam, 1980) werd bekend als schrijver van korte verhalen. Na het verschijnen van haar verhalenbundel Kiestoon in 2006 werd haar werk gepubliceerd in onder meer De GidsDe RevisorHollands Maandblad en Das Magazin. Daarnaast schrijft ze over film en kunst, werkt ze als beeldend kunstenaar en maakt muziek als helft van het duo Dirty Shirt. In 2016 verscheen haar romandebuut Bermuda (Nijgh & Van Ditmar).

Basje Boer is uitgenodigd door het Nederlands Letterenfonds en de Van Eyck in het kader van het programma Wanderlust van het Fonds, dat talentontwikkeling in internationale context promoot. 

Het Van Eyck writer-in-residence programma is onderdeel van het programma Spiegelgrond. Elk jaar verblijven vier dichters en schrijvers in de Van Eyck, nemen deel aan het programma, verhouden zich tot de andere deelnemers en presenteren hun werk. 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief