01.10.15 – 31.01.16

Beyond Food and Design

Van Eyck deelnemers Ruben Castro en Miyeon Lee nemen deel aan 'Beyond food and design - Hoe voedsel vorm geeft aan ons landschap' in C-mine designcentrum in Genk (B). Door middel van installaties, ontwerpen en concepten toont deze expo hoe de productie en distributie van voedsel ons landschap bepalen en ook onze toekomst vormgeven. 

Beyond food en design is het resultaat van een verregaand groepsproces met designers uit 20 jaar Toegepast, het talentontwikkelingstraject voor jonge ontwerpers van Cultuurplatform Design en kadert binnen RECIPROCITY design liège.

Beyond food and design - Hoe voedsel vorm geeft aan ons landschap'  handelt over de vraag: hoe kijken designers naar de geschiedenis, het heden en de toekomst van de Limburgse regio? Voedsel, of de manier waarop we het produceren of distribueren, heeft een verregaande invloed op hoe we leven en ons landschap.

Designers uit de voorbije edities van Toegepast dachten samen na over vier thema’s die te maken hebben met voedselproductie en –consumptie in onze regio:  champignons, bijen, viskweek en mijnwater. Zes maanden lang gingen ze met elkaar in dialoog rond één van deze thema’s. Ze werden hierbij gesteund door designers met internationale faam en expertise rond deze thema’s zoals Henriëtte Waal, Eric Klarenbeek, Foodcurators en Tomáš Libertiny.

Over het werk van Miyeon Lee: http://www.beyondfood.be/portfolio/receptenposter-voor-mining-water-project-research-week/
Over het werk van Ruben Castro: http://www.beyondfood.be/portfolio/water-fase-water-kamer-watergang/

tentoonstelling: 01.10.2015 - 31.01.2016
Opening: 30.09 19u30

Meer info:
http://www.beyondfood.be/

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief