09.06.17 – 16.06.17

Werkkamers

In de afgelopen tien jaar tekende Florette Dijkstra de werkkamers en ateliers van schrijvers en kunstenaars die haar beïnvloeden en inspireren. De reeks Werkkamers telt drieëndertig tekeningen. Zo’n twintig daarvan zijn te zien in de projectruimte van de Van Eyck van 9 juni - 16 juni 2017.

Op uitnodiging van de Van Eyck maakte Florette in het Charles Nypels Lab het boek Werkkamers in een oplage van honderd genummerde exemplaren, waarin alle tekeningen staan. Het boek is gedrukt met de RISO techniek en werd met de hand gevouwen, gebrocheerd en gelijmd. Op de opening van de tentoonstelling wordt het boek gepresenteerd.

Florette Dijkstra is beeldend kunstenaar en schrijver. De kunst is altijd onderwerp van haar werk. Ze probeert samenhangen en verbanden in de kunst te zien en te leggen. Haar tekeningen gaan over werkkamers, kunstwerken en tentoonstellingen, en over alles wat voorafgaat aan het maken van een kunstwerk. Daarnaast schrijft ze essays, verhalen (zoals twintig verhalen over het begin van kunst in het boek ‘Oerstof’, 2016) en soms een roman. De kunst is het beginpunt van elke tekst. In 2012 begon ze KUNSTWORDTTERUGKUNST, een tijdschrift voor en van kunstenaars, waarvan negen nummers verschenen.

Iedereen is van harte welkom op de opening van de tentoonstelling en de boekpresentatie Werkkamers: vrijdag 9 juni van 15.00 - 17.00 uur. Zowel Lex ter Braak, directeur van de Van Eyck, als Florette Dijkstra zal ingaan op de publicatie en de tentoonstelling.

Boek Werkkamers: oplage 100 genummerde exemplaren. Prijs: € 35,-

 

Beeld: Florette Dijkstra. Het atelier van Marthe Wery, potlood op papier, 50 x 50 cm, 2016

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief