07.07.15

Paper Works at the Pierre Kemp Lab

Book Salon — Paper Works in het kader van het In-Lab The Library / The Query

Op dinsdag 7 juli van 17.30 – 19.30 uur, organiseren het Charles Nypels Lab (drukwerk) en het Pierre Kemp Lab (bibliotheek) een Book Salon getiteld 'Paper Works' over papier & boekproducties.
Tijdens de avond kijken we naar het witte papier; onderzoeken we welk materiaal te kiezen voor het drukken van een boek; werpen een blik op het ontwerpen van het kunst(enaars)boek; en wordt er op een meer filosofische manier bekeken hoe het witte papier te begrijpen valt als een productieve plaats voor het ontwikkelen van nieuwe concepten, ideeën en werken.

Op uitnodiging van Jo Frenken, coördinator van het Charles Nypels Lab, zal Jan van Eerd (Arctic Paper Benelux) verschillende papiersoorten presenteren en Martijn Kicken (Drukkerij Tielen, Boxtel) een aantal boeken laten zien en ingaan op de technische problemen die zich kunnen manifesteren tijdens het drukproces. De nadruk zal liggen op de speciale wensen die kunstenaars hebben ten aanzien van tactiliteit , archivering, enz.
Arctic Paper is de leverancier van het meest gebruikte papier in kunstenaarspublicaties van vandaag, met name het Munken papier. Maar er zijn veel meer papiersoorten en mogelijkheden om papier te gebruiken om de inhoud en het concept van het boek te laten spreken.

Victoria Bardakou, coördinator van het Pierre Kemp Lab, zal enkele boeken kiezen uit de Van Eyck bibliotheekcollectie, waarbij het papier een bijzondere rol speelt.

Susanne Kriemann, kunstenaar en adviseur aan de Van Eyck, zal spreken over de angst van de schrijver voor het blanco papier en over boeken met witte pagina's.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom!
Locatie: Pierre Kemp Lab

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief