19.04.16

Bregje Hofstede ontmoet Gustaaf Peek

Op uitnodiging van writer-in-residence Bregje Hofstede komt schrijver Gustaaf Peek naar de Van Eyck. Op dinsdag 19 april om 20.00 uur zullen zij een openbaar gesprek voeren over literatuur, schrijven, compositie en hun beider werk onder leiding van dichter en schrijver Erik Lindner.

Bregje Hofstede (1988) is schrijver en kunsthistoricus. Voor haar korte verhalen en essays ontving ze de Hollands Maandblad aanmoedigingsbeurs 2012/2013. Ze debuteerde met De hemel boven Parijs in 2014. De roman stond op de longlist van de Gouden Boekenuil en de Libris Literatuurprijs. Hofstede publiceerde verhalen en essays in o.a. Das Magazin, De Gids, Tirade, Hollands Maandblad en Kunstschrift en is mede-auteur van De Verbeelders uit 2014.
Bregje verblijft sinds 1 maart aan de Van Eyck voor een drie maanden durende residency. Dit verblijf wordt mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.

Gustaaf Peek (1975) debuteerde met de roman Armin in 2006. Zijn tweede roman, Dover, werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs 2008. Peek ontving de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2010 voor zijn derde boek Ik was Amerika. In 2014 kwam Peek’s vierde roman Godinheld uit die een nominatie kreeg voor de Libris Literatuur Prijs 2015. Peek ontving een Gouden Kalf voor Beste Scenario voor de film Gluckauf in 2015.

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010) en Acedia (2014). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald en hij wordt veelvuldig uitgenodigd voor internationale poëziefestivals. Hij is redacteur van het literaire tijdschrift Terras en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck.

Gratis entree
Van harte welkom

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief