01.02.16 – 01.05.16

Writer-in-residence Bregje Hofstede

Bregje Hofstede is onze nieuwe writer-in-residence, ze verblijft vanaf  februari drie maanden op de Van Eyck. Tijdens deze periode werkt ze in een studio op de academie, te midden van veertig internationale kunstenaars, ontwerpers, curatoren en denkers. 

Bregje Hofstede (1988) is een Nederlandse schrijver en kunsthistoricus. Voor haar korte verhalen en essays ontving ze de Hollands Maandblad aanmoedigingsbeurs 2012/2013. Haar debuutroman De hemel boven Parijs verscheen in september 2014 bij Uitgeverij Cossee. De vertaalrechten zijn reeds verkocht aan Duitsland en Denemarken. De roman stond op de longlist van de Gouden Boekenuil en de Libris Literatuurprijs.

Bregje publiceerde verhalen en essays in o.a. Das Magazin, De Gids, Tirade, Hollands Maandblad en Kunstschrift en is mede-auteur van De Verbeelders, oktober 2014 verschenen bij Van Tilt.  

Hofstede is uitgenodigd door het Nederlands Letterenfonds en de Van Eyck in het kader van het programma Wanderlust van het Fonds, dat talentontwikkeling in internationale context promoot. 

Het Van Eyck writer-in-residence programma is onderdeel van het programma Spiegelgrond. Elk jaar verblijven vier dichters en schrijvers in de Van Eyck, nemen deel aan het programma, verhouden zich tot de andere deelnemers en presenteren hun werk. 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief