18.05.17

Carol Goodden

De Van Eyck verwelkomt op 18 mei 2017 Carol Goodden; kunstenares, voormalig danseres Trisha Brown Dance Company en voormalig partner van de avant-garde kunstenaar Gordon Matta-Clark.
Naast een besloten workshop met Van Eyck deelnemers, geeft Goodden een publieke lezing om 20.00 uur in het auditorium van de Van Eyck. Goodden gaat tijdens haar lezing in gesprek met kunstverzamelaar Harold Berg over haar eigen werk en de projecten van Gordon Matta-Clark.

De lezing vindt plaats in het kader van Cut, Split & Eat, de tentoonstelling die Buitenplaats Kasteel Wijlre presenteert over één van de grootste avant-garde legendes uit de jaren 1970: Gordon Matta-Clark (1943-1978). De buitenplaats toont een selectie veelal niet eerder vertoonde collages, persoonlijke objecten, foto’s, tekeningen en videowerken. Tegelijkertijd vindt er een reconstructie plaats van zijn culinaire project FOOD, inclusief maandelijkse diners en lezingen. Cut, Split & Eat is t/m 2 juli te bezoeken.

Iedereen van harte welkom!
Voertaal Engels
Gratis entree
 

TIP:
Op 19 mei vindt er een dinerlezing plaats met Carol Goodden bij buitenplaats Kasteel Wijlre. Tussen 1971 en 1974 leidden Gordon Matta-Clark samen met Carol Goodden en Tina Girouard FOOD. Dit restaurant ontwikkelde zich al snel tot een creatieve ontmoetingsplek voor belangrijke kunstenaars uit New York en was tegelijkertijd een artistiek project. In de reconstructie van FOOD in het Koetshuis van de buitenplaats deelt Carol Goodden haar herinneringen aan dit culinaire en artistieke project en vertelt zij over de levendige kunstscene van de jaren 1970 in New York. In het Koetshuis wordt een driegangendiner geserveerd geïnspireerd op de menukaart van FOOD.

Over buitenplaats Kasteel Wijlre:
Kasteel Wijlre is een buitenplaats voor cultuur en landschap. De buitenplaats presenteert tentoonstellingen, projecten, events en educatieve activiteiten in het hedendaagse kunstpaviljoen Hedge House, het historische Koetshuis en de Tuinen.

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief