10.06.15

Christophe Van Gerrewey - Tell me everything. Art and the Language of the Interview

De Van Eyck is trots dat Vlaamse schrijver en kunst- en architectuurcriticus Christophe Van Gerrewey de komende tijd verbonden is aan de academie en start met de vierdelige lezingenreeks Tell me everything. Art and the Language of the Interview

In deze lezingenreeks zal Van Gerrewey vier interviews met de volgende kunstenaars analyseren: Jan Vercruysse (1990), Fischli & Weiss (1995), Dan Graham (1999) en Isa Genzken (2005). Tussen de uiterste posities van zwijgen en alles vertellen, praten beeldend kunstenaars over wat ze doen en over wat hun werk doet met anderen.

Christophe Van Gerrewey (1982) schreef aan de Universiteit Gent een proefschrift dat begin 2015 in boekvorm verscheen bij A&S/books: Architectuur, een gebruiksaanwijzing. Theorie, kritiek en geschiedenis sinds 1950 volgens Geert Bekaert. Hij is lid van de kernredactie van literair tijdschrift DW B en van het architectuurtijdschrift OASE. In 2012 verscheen zijn romandebuut Op de hoogte, in 2013 volgde Trein met vertraging en in 2015 de essaybundel Over alles en voor iedereen (De Bezige Bij).

Woensdag 10 juni om 17.30 uur
Voertaal: Engels
Van Eyck auditorium
Gratis toegang 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief