17.10.16 – 20.11.16

Circluding and other fluid exchanges

De Van Eyck zal een maand lang een serie evenementen en lichamelijke workshops programmeren aan de hand van drie speculatieve concepten: lekkage, rondhangen en schuld(gevoel).
Aan de hand van drie speculatieve concepten: lekkage, rondhangen en schuld(gevoel), zal een aantal therapeutische lichamelijke workshops worden georganiseerd. Zowel Van Eyck deelnemers als publiek van buiten zijn welkom om deel te nemen.
Het doel is het lichaam te activeren en het gezamenlijk te doorgronden om een gedeelde fysieke ervaring teweeg te brengen. Het café/de tentoonstellingsruimte van de Van Eyck zal tijdens Circluding and other fluid exchanges
worden opgevat als een gemeenschappelijke denkruimte waarin ervaringen en ideeën bijeengebracht worden die voortvloeien uit de workshops en de bijdragen van de deelnemers: Strumming the body to pick the brain.

20 NOVEMBER OPENING OM 17.00 UUR
Op 20 november om 17.00 uur wordt na een maand van workshops en events Circluding and Other Fluid Exchanges geopend.
Van Eyck deelnemers, alumni en andere kunstenaars tonen hun bijdragen aan het programma in het café/de tentoonstellingsruimte van de Van Eyck.

U bent van harte uitgenodigd om langs te komen en/of bij te dragen aan Audrey Cottin’s werk Flour Tafels (2015). Christine Bax leest erotische verhalen voor in de bibliotheek.


31 OKTOBER: Endebted Reichian workshop 18.30 - 20.30 uur

25 OKTOBER: Loitering Viewpoints workshop 18.30 - 20.30 uur

24 OKTOBER: Loitering presentation, Jess Wiesner 18.30 - 19:30 
Jess Wiesner hangt graag rond in rustige tijden op de hoek waar de ideeën vloeien. Het werk dat ze ontwikkelt, is gedeeltelijk het resultaat van dit rondhangen en gedeeltelijk een verantwoording ervan. Niet dat rondhangen moeten worden verantwoord of dat de resultaten ervan voor de hand liggend zijn. Wiesner constateert dat als ze rondhangt, dat niet alles is wat ze doet, maar dat er een creatieve vorm van wrijving ontstaat.

20 OKTOBER:  Leaky Lecture, Fiona James van 18.30 - 19.30 uur.
Een drieledige performatieve lezing die Wilhelm Reich's theorieën over het orgasme als leidraad neemt. Volgens de radicale psychoanalyticus Reich zouden lichamelijke spanningen van invloed zijn op het denken en handelen van een persoon. Vanaf de jaren 1920 ontwikkelde hij methoden om deze energie los te laten, in de hoop dat ons sociaal en politiek handelen verbeterd zou worden.

18 OKTOBER: Lekkage-workshop van 18.30 - 20.00 uur.
In deze workshop wordt Butoh - een intuïtieve vorm van Japans danstheater - toegepast om het concept lekkage te benaderen. De workshop wordt geleid door Laura Oriol.

Voor alle informatie over de workshops en om aan te melden: www.circluding.org

Met bijdragen van:
Fiona James
Kym Ward
Jess Wiesner
Azahara Ubera Biedma
Katherine Macbride
Sol Archer
Eloise Sweetman
Simon Wald-Lasowski
Laura Oriol
Christine Bax
Ed Clive
Santiago Fernández-Mosteyrín
Hana Miletić
Luke Tanner
Huib Haye van der Werf

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief