16.10.15 – 08.11.15

Consequenties

Van Eyck deelnemer Charlotte Koenen en oud deelnemer Sanne Vaassen tonen werk in de tentoonstelling CONSEQUENCES in B32 Artspace, Maastricht

Over de macht van het materiaal
In de keramiek bepaalt het eindproduct het productieproces. Omdat iedere aanraking, verandering in temperatuur, vochtigheid of samenstelling consequenties heeft op de vorm van het eindproduct, bepalen ideeën over mogelijke technische beperkingen het werken met klei.

Door de focus op de productie van een eindresultaat te richten, worden de mogelijkheden die het materiaal  klei te bieden heeft vaak voorbijgegaan. Daarom stelt de expositie in B32 de macht van het materiaal centraal. In de verschillende studies in klei komt de vraag naar het 'wahre Wollen' naar boven: De vraag of wij ons iets wat niet door ons gestuurd of gecontroleerd kan worden, eigen kunnen maken. Klei biedt door zijn bewerkelijke kwaliteit de mogelijkheid deze theoretische vraagstukken naar de praktijk te vertalen.

De kunstenaars die aan 'CONSEQUENTIES' deelnemen, staan de omstandigheden van buitenaf toe de uiteindelijke vorm van hun werk te beïnvloeden en maken zich deze hierdoor eigen. De getoonde werkstukken en studies laten verschillende transformatieve processen zien waardoor de focus ligt op het vermogen tot verandering.

Voortvloeiend uit deze gedachten wil deze expositie ook een perspectief bieden aan het verleden van Maastricht als keramiekstad. De kunstenaars die voor 'CONSEQUENTIES' zijn uitgenodigd, komen hier vandaan of hebben hier gestudeerd. 

Met studies in klei van:
Ilona van den Brekel
Jan Glisman
Charlotte Koenen
Jo Schoenmakers en Marjo de Vries
Anami Schrijvers en Kate Bicât met Caner Aslan, Paul Haworth, Verena Klary, Axel Linderholm, Sachi 
Miyachi en Roosmarijn Schoonewelle 
Sanne Vaassen
Tommy Vissenberg

Concept en realisatie:
MC Krell

Opening:
16.10.2015 om 19.00 uur

Tentoonstelling:
Zondag, 18.10.-08.11.2015, 13.00-18.00 uur

Locatie:
Bourgognestraat 32, Maastricht
www.b32.org

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief