06.05.18 – 24.06.18

De Halotolerante Mens

Van Eyck deelnemersduo De Onkruidenier (Ronald Boer en Jonmar van Vlijmen) presenteert de tentoonstelling De Halotolerante Mens in De Bewaerschole in Burgh Haamstede, Zeeland.

In hoeverre houden wij rekening met een toekomstscenario waarin zoet water schaarser wordt en zeespiegelstijging ons dwingt om anders naar onze levensstijl en omgang met de aarde te kijken? Kunnen planten ons wellicht nieuwe inzichten geven in de relatie met onze snel veranderende leefomgeving? En hoe kunnen we het idee van de maakbaarheid van het landschap verenigen met het holistische idee dat alles op aarde, de mens inbegrepen, deel uitmaakt van dezelfde oorsprong?  Het zijn vragen die De Onkruidenier stelt in zijn onderzoek naar de halotolerantie (zouttolerantie) van planten die dichtbij de kustlijn groeien.

Ronald Boer en Jonmar van Vlijmen presenteren de resultaten van hun onderzoek naar zoutminnende planten in de Bewaerschole.
De opening op 5 mei start om 14.00 uur met een performance in samenwerking met kunstenaar en Van Eyck alumna Rosanne van Wijk. Gedurende hun werkperiode aan de Jan van Eyck Academie ontwikkelden de drie gezamenlijk de performance ‘How to…FOOD’, een beeldend onderzoek waarin de restricties en conventies van ons voedselsysteem worden bevraagd. Voor de gelegenheid van de tentoonstelling zullen zij de performance opnieuw uitvoeren, ditmaal gefocust op de context van balanceren tussen zoet en zout.

Op vrijdag 15 juni 2018 is er vanaf 17.00 uur in de tuin van de Bewaerschole een futuristisch halotolerant smaakpalet, waarmee bezoekers zoutminnende planten maar vooral zichzelf met andere ogen leren bekijken.

De tentoonstelling de halotolerante mens duurt t/m 24 juni.

Meer info: bewaerschole.com

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief