06.09.20

Environmental Identities #3: Dinner in the Forest Garden

ENVIRONMENTAL IDENTITIES #3 – DINNER IN THE FOREST GARDEN
A performative event by Niina Tervo and Youngeun Sohn 

6 September 2020, om 18.00 uur CEST - livestreamed via Zoom (password: 666) en YouTube

 

De Jan van Eyck Academie nodigt je uit voor de ​​livestream van het performatieve event Dinner in the Forest Garden, door Jan van Eyck deelnemers Niina Tervo en Youngeun Sohn
Op 6 september komt een groep deelnemers samen in de tuin van de academie, waar een serie van eetbare sculpturen gemaakt door Niina Tervo is opgesteld. Hun interacties – met de sculpturen en met elkaar – worden gefilmd en live gestreamd via een video-setting ontworpen door Youngeun Sohn.

Het werk toont Tervo's interesse in hoe onze binnenkant zich verhoudt tot de buitenwereld. In dit event wordt de verbinding tussen het menselijk brein en het darmstelsel en de relatie tussen het lichaam en de natuurlijke cycli van materie en energie verkent door middel van voedsel. In haar artistieke praktijk verdiept Niina Tervo zich in wetenschappelijk onderzoek naar de aard van energie als onderdeel van het menselijk lichaam en bewustzijn, en naar de invloed van het darm-microbioom op de neurale ontwikkeling, de chemie van de hersenen en het gedrag, en dus ons denkproces en onze emoties. Door de interactie en consumptie van haar sculpturen, ontwricht Tervo de dichotomie tussen lichaam en geest en stelt de autonomie en onafhankelijkheid van het ik in relatie tot de omgeving in vraag.

De livestream van het event maakt deel uit van de artistieke interventie van Youngeun Sohn. Zij gebruikt het Zoom platform niet alleen om gebeurtenissen te streamen, maar ook als een hulpmiddel om haar videowerk te maken. Sohn laat de standaardconfiguratie van Zoom de reeks gestreamde beelden bepalen, die automatisch van camera naar camera switcht op basis van de verschillende geluiden die worden opgepikt. De onvoorspelbare beeldenstroom en de wisselende perspectieven die zo ontstaan, benadrukken hoe onze dagelijkse activiteiten virtueel op grote schaal worden verspreid, terwijl de perceptie ervan sterk wordt gemedieerd door software en algoritmen.

Niina Tervo en Youngeun Sohn stellen de manieren waarop we waarnemen, interageren en communiceren met de ander (zowel menselijk als niet-menselijk) en met onze omgeving, in vraag. Zij presenteren een verhaal met een open einde, dat de frictie onderzoekt tussen alledaagse handelingen en performance, het uitgeschreven script en de spontane actie, tussen lichamelijke interactie en virtuele perceptie.

Dinner in the Forest Garden maakt deel uit van de serie Environmental Identities, waarin door middel van publieke gesprekken, filmvertoningen en andere online en offline events, de gelaagde relatie tussen de natuur en de eigen en sociale identiteit wordt verkend.

 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief