20.05.16 – 21.05.16

Eindpresentatie Poëzie en verhalenkabinet

In 2015 zijn de Hubert van Eyck Academie, de Universiteit Maastricht en Stichting SoAP gestart met een project rond poëzie en dementie. Middels een reeks poëzie- en verhalenworkshops, opgezet en uitgevoerd door Dr. A. Swinnen van de Universiteit Maastricht, werd de participatie van mensen met dementie in verschillende verzorgingshuizen in Maastricht bevorderd.

De Hubert van Eyck Academie stond in voor de artistieke interventie die aan het project is gekoppeld. Van Eyck deelnemer Stéphanie Lagarde heeft zich laten inspireren door het onderwerp herinnering en haar werk gekoppeld aan de gedichten en verhalen die gecreëerd zijn tijdens de workshops. 

De uitkomsten van het artistieke onderzoek van Stéphanie Lagarde worden op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei getoond in het zorgcentrum Scharwyerveld in Maastricht. Er worden rondleidingen door de tentoonstelling georganiseerd, waarbinnen ook plek is voor de verhalen en gedichten die tijdens de workshops zijn gecreëerd. De rondleidingen vinden plaats op: vrijdag 20 mei om 11.00 en 15.00 uur en op zaterdag 21 mei om 11.00 uur en 15.00 uur.
Reserveren is niet noodzakelijk, maar wel aan te bevelen. Dit kan via: Pieternel Fleskens:pieternel.fleskens@janvaneyck.nl of telefonisch via 06-41429722.

De presentaties vinden plaats in de centrale hal van zorgcentrum Scharwyerveld, adres: Daaldersruwe 93, 6218 EN Maastricht

Met de steun van Fonds Cultuurparticipatie

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief