eindresultaten De (on)begrijpelijke overheid

Op donderdag 26 juni werden de resultaten van het project ‘De (on)begrijpelijke overheid’ voorgesteld.
Het afgelopen half jaar heeft Van Eyck Mirror, het projectbureau van de Van Eyck, in samenwerking met Maastricht University en de Provincie Limburg de legitimiteit en betekenis van Provincie Limburg voor burgers, partners en politiek onderzocht.
Het artistieke onderzoek 'De (on)begrijpelijke overheid' verliep in twee fases – research en concept – en heeft onder meer geleid tot een onderzoeksrapport en een artist-in-residence programma in het Gouvernement, het provinciehuis in Maastricht.

De eindpresentatie startte met een presentatie van Carolina Mano Lopes dos Santos, masterstudent aan Maastricht University, die op heldere wijze de vragen, concepten en ideeën van de eerste fase behandelde. Het onderzoeksteam dat gedurende de researchfase aan het werk was, concludeerde dat er een verschuiving van het probleem plaatsvond, namelijk van een onbegrijpelijke naar een onzichtbare provincie. Zij raadde het team van de tweede fase aan rond deze kwestie van (on)zichtbaarheid te werken.

Ellen Feiss en Toon Fibbe, deelnemers van de Van Eyck, stelden de concepten voor die uit die tweede fase voortkwamen. Ze presenteerden een (on)zichtbare tentoonstelling van kunstwerken, achtergrondinformatie en concepten over de Provincie als instelling. Naast sporen in het provinciehuis is deze (on)zichtbare tentoonstelling online te bekijken. De tentoonstelling zal groeien naarmate er meer kunstenaars gevraagd worden een bijdrage hieraan te leveren. 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief