05.09.19 – 07.09.19

Food Art Film Festival - PROGRAMMA

FOOD ART FILM FESTIVAL
Over spijsvertering

5, 6, 7 september 2019

Het Food Art Film Festival (FAFF) is het jaarlijkse, interdisciplinaire onderzoeks-festival rond voedsel georganiseerd door het Lab voor Natuuronderzoek en het Food Lab.
Het festival brengt boeren, bijenhouders, kleinschalige producenten, chefs, wetenschappers, kunstenaars, architecten en ontwerpers samen en bouwt zo aan onderlinge kennisoverdracht. Het Food Art Film Festival onderstreept het belang van creativiteit en samenwerking in het gezamenlijk streven naar een duurzame toekomst voor onze voeding.

Tijdens 3 volle dagen ben je in de Jan van Eyck Academie welkom voor workshops, proeverijen, lezingen, performances, etentjes, wandelingen en films die ons helpen de complexiteit en het belang van – niet alleen menselijke – spijsverteringssystemen beter te begrijpen en te beïnvloeden. Op deze manier bestrijken we het hele spectrum van wild tot gedomesticeerd in relatie tot voedsel, het lichaam en de omgeving.
 

DONDERDAG 5 SEPTEMBER

*Voertaal Engels. Gratis toegankelijk, zonder inschrijving

10-12 u – Workshop en veldverkenning met Jorge Menna Barreto en Joélson Buggilla. Verzamelen in het café van de Jan van Eyck. 

12.30 u – Gethematiseerde lunch: Biodiversity broth met zelfgeplukte lokale kruiden uit het bos: €6,-. Locatie: café Jan van Eyck. 

15.00 u – Digestive Yoga, Digestive Systems: een workshop door Jorge Menna Barreto en Joélson Buggilla in samenwerking met yogaleraar en Van Eyck deelnemer Dana  Venezia. In de workshop gaan we aan de slag met houdingen en meubels die kunnen worden gebruikt om de spijsvertering te stimuleren en onze stofwisseling te            activeren. Locatie: Projectruimte Jan van Eyck – Neem je eigen yogamat mee!

20.00 u – Fimscreening FLUX  (Nathalia Favaro en Miki Yui) en Isle of Flowers (Jorge Furtado) – Locatie:  Projectruimte Jan van Eyck 

 

VRIJDAG 6 SEPTEMBER

*Voertaal Engels. Gratis toegankelijk, zonder inschrijving

16.30 u – doorlopend tot 19.00 uur - Spijsvertering Stimulerende Sauna met soundscape en medicinale kruiden uit de tuin 

17.00 u – Opening tentoonstelling Library of Digestion met drankjes en gethematiseerde canapès. 

19.00 u – Mark Post (Mosa Meat) in gesprek met curator Erica Petrillo over In Vitro vlees. Locatie: auditorium, gratis toegankelijk

 

ZATERDAG 7 SEPTEMBER

* Voertaal Engels, alleen met inschrijving en boeking via links. 

12.00 - 14.00 u – Workshop met Ju Hyun Lee. Kimchi & Namul. Tussen wild en gedomesticeerd. €10,- max 15 deelnemers. Boeking verplicht via deze link

16.00 - 18.00 u – Wijndegustatie met Martin Groch. €25,- max 12 deelnemers. Boeking verplicht via deze link.  

19.00 u – Microbiome Dinner door Marente van der Valk en Ed Begley. €35,- Boeking verplicht via deze link. 

20.30 Filmscreening ARAYA. Locatie: bij goed weer in de tuin. 

 

LIBRARY OF DIGESTION

Op vrijdag 6 september openen we de Library of Digestion; een modulaire installatie die bestaat uit ingrediënten variërend van chiazaad, bieten, kurkuma, kimchi en gember, teksten, video's, yoga-instructies, gras, aarde en bladeren. Deze ingrediënten zijn allemaal van invloed op de spijsvertering en geven inzicht in hoe deze verder reiken dan onze eigen consumptie. Daarbij wordt dieper ingegaan op hun materiële eigenschappen, historische relevantie en complexe toepassing in spijsverteringsprocessen.
De Library of Digestion ontrafelt op deze manier hoe spijsvertering niet alleen een antropocentrische aangelegenheid is, maar nauw verbonden is met de natuurlijke processen om ons heen. 

De tentoongestelde eetbare en niet eetbare ingrediënten kunnen worden geproefd en/of meegenomen. De producten zijn afkomstig van zowel kunstenaars als lokale boeren en worden tot 18 oktober in de keuken en het Food Lab van de Jan van Eyck Academie gebruikt.

Met werk van Jorge Menna Barreto en Joélson Buggilla, Asako Iwama, Marente van der Valk, Ed Begley en Ju Hyun Lee. Groenten van Wim Storken.

 

Met de steun van de Gemeente Maastricht

Foto: Lee Castro

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief