31.08.20 – 30.11.20

Gamal Fouad

Gamal Fouad is de tweede writer-in-residence die deze maand start aan zijn werkperiode aan de Jan van Eyck Academie.  Hij is zowel schrijver als beeldend kunstenaar. Fouad publiceerde verhalen in literaire tijdschriften en debuteerde in 2016 bij Uitgeverij Querido met zijn roman Oneindig eiland. In 2008 won hij de Nieuw Proza Prijs en in 2019 werd hij genomineerd voor de J.M.A. Biesheuvelprijs met zijn verhalenbundel De voorhuidenverzamelaar (Querido, 2018). Onlangs werd het verhaal Nachtwacht opgenomen in de verhalenbundel Verhalen voor het slapengaan (Querido, 2020). Momenteel werkt Fouad aan zijn nieuwe roman Oefeningen in nederigheid.

Als beeldend kunstenaar vormt Fouad samen met Claire Fons het kunstenaarsduo Felix & Mumford. Sinds 2009 werken ze samen onder andere op het gebied van mapping & walking. Ze nemen deel aan internationale tentoonstellingen en artist in recidency-programma’s. Hun werk bevindt zich in de collectie van het Centraal Museum in Utrecht en in particuliere collecties. Tevens cureert het duo sinds 2014 tentoonstellingen.

Het writer-in-residence programma van de Jan van Eyck Academie is een samenwerking met het Nederlands Letterfonds. Elk jaar verblijven meerdere schrijvers in de Jan van Eyck te midden van internationale kunstenaars, ontwerpers, curatoren en architecten.

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief