17.08.20 – 14.11.20

Gerda Blees

Gerda Blees is gestart als nieuwe writer-in-residence. Zij verblijft 3 maanden aan de Jan van Eyck.

Gerda Blees (1985) won in 2016 de Nieuwe Proza Prijs voor haar verhaal Zomerkroos. In 2017 verscheen haar verhalenbundel Aan doodgaan dachten we niet en in 2018 kwam haar poëziedebuut Dwaallichten uit. Dit jaar presenteerde zij haar eerste roman Wij zijn licht (Uitgeverij Podium), waarvoor zij lovende kritieken ontving. Blees studeert daarnaast Fine Arts aan de Rietveld Academie in Amsterdam.

Aan de Jan van Eyck Academie werkt zij aan een nieuwe roman rond de Bijlmerramp van 1992, waarin science fiction en werkelijkheid samenkomen. Tijdens haar verblijf onderzoekt Blees hoe een verhaal niet alleen via de taal, maar ook op een andere, beeldende manier verteld kan worden, daarbij gebruikmakend van de faciliteiten en expertise in de Labs en de uitwisseling met de andere deelnemers.

Het writer-in-residence programma van de Jan van Eyck Academie is een samenwerking met het Nederlands Letterenfonds. Elk jaar verblijven meerdere schrijvers in de Jan van Eyck te midden van internationale kunstenaars, ontwerpers, curatoren en architecten.

 

Foto Gerda Blees: Bartjan de Bruijn

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief