07.06.19 – 12.07.19

Long Weekend

Je kunt nog t/m 12 juli genieten van de installatie Long Weekend van Van Eyck alumnus Giuseppe Licari.

Als onderdeel van het project NEARCH, Art and Archaeology in Limburg, benadert Van Eyck alumnus Giuseppe Licari het mijnbouwlandschap als hedendaags archeologisch erfgoed. Hij beschouwt de aarde als de ultieme bewaarplaats voor ons bestaan en laat zien hoe zandwinning verantwoordelijk is geweest voor het vormgeven van de Limburgse regio.
Het delven van natuurlijke elementen als silica, zand en klei leidt vaak tot het ontstaan van kunstmatige plassen. Deze neveneffecten van ontginning representeren onze zucht naar natuurlijke hulpbronnen en ons vermogen in het landschap in te grijpen.

Centraal in Long Weekend staat de manier waarop deze kunstmatige plassen en de omliggende gebieden vandaag de dag omgevormd worden tot wellnesscentra, recreatiegebieden, parken en hotels. De bezoeker wordt uitgenodigd om een moment te genieten in een indoor spa. Long Weekend kan worden opgevat als een ironisch memento voor de menselijke inventiviteit die nieuwe manieren blijft vinden om natuurlijke hulpbronnen te exploiteren.

OPENING: vrijdag 7 juni 17.00 – 19.00 uur
TENTOONSTELLING: 8 juni – 12 juli 2019
Maandag t/m vrijdag: 9.00 ­­­– 17.00 uur

 

GIUSEPPE LICARI
Giuseppe Licari (b.1980, IT) is een multidisciplinaire kunstenaar die woont en werkt in Rotterdam. In zijn praktijk onderzoekt Licari de sociaal-economische, culturele en politieke processen die ingrijpen en vormgeven aan hedendaagse landschappen. Zijn werk bevindt zich op het grensgebied van de natuurlijke wereld en de gebouwde omgeving. Hij verkent en verbeeldt dit grensgebied in installaties, performances, workshops, publicaties en audio- en videowerk, zowel in een galeriesetting als in de publieke ruimte.

 

Dit project is mogelijk gemaakt door de afdeling Archeologie van de Provincie Limburg

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief