15.10.16 – 15.01.17

Homeless Movies

Van Eyck deelnemer Katrin Kamrau neemt deel aan Homeless Movies in Gent.

HOMELESS MOVIES treedt buiten de museummuren. Het Huis van Alijn en gastcurator Edwin Carels nodigden zes jonge kunstenaars uit om zich onder te dompelen in de collectie home movies van het museum en er een nieuwe kortfilm uit te distilleren. Vanaf 15 oktober is het resultaat ontdekken op verrassende locaties in Gent.

De filmcabines staan op openbare plaatsen ergens in de stad, maar tegelijk isoleren ze de kijker voor een paar minuten van de buitenwereld. Kijkend naar de herinneringen van anderen, het voyeurisme nooit ver weg. Het project roept vragen op over evoluties in beeldcultuur, identiteit, mediagebruik en geheugen, en de dynamiek tussen publieke en private context.

Op 1 december verhuizen alle filmcabines naar de binnentuin van het museum waar ze nog tot 15 januari 2017 gratis te bezoeken zijn. 

De kunstenaars behoren allen tot een jonge generatie visuele kunstenaars die op een analytische maar tegelijk ook erg persoonlijke manier omgaan met het bewegende beeld. Op de één of andere manier zijn ze allen verbonden met Gent.
 

Met werk van
Mekhitar Garabedian - Nora (Gentbrugge, 2000), Laurice & Nora (Gentbrugge, 2010), Nora (Gentbrugge, 2016)  - 4'17"
Eva Giolo - Gil - 4'43"
Katrin Kamrau - Reference - 4'25"
Jasper Rigole - A house is not a home - 3'05"
Meggy Rustamova - Gemini - 3'05"
Lisa Spilliaert - Pic-Nic - 3'08"

http://www.huisvanalijn.be/collection/homeless-movies-in-de-stad

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief