27.04.14 – 15.05.14

Jan Hoeft in De Appel

Voormalig Van Eyck deelnemer Jan Hoeft neemt deel in Father, Can't You See I'm Burning?, een tentoonstelling in De Appel Amsterdam, samengesteld door de deelnemers van het Curatorial Programme  2013/2014 van de Appel arts centre. In de tentoonstelling wordt een radicale erfenis verkend aan de hand van een belangrijk historisch non-event, een tentoonstelling van de Situationist International die nooit heeft plaatsgevonden. In 1959 schreven de Situationisten een voorstel aan directeur Willem Sandberg om een labyrint te bouwen in het Stedelijk Museum. 

Father, Can't You See I'm Burning? stelt ons (kunstenaars, publiek en curatoren) in staat het gebouw van de Appel arts centre op een nieuwe manier te benaderen en de bestaande infrastructuur van het kunstinstituut te verkennen. De conventies van de kunstinstelling worden daarbij op een subtiele manier veranderd. Communicatiemiddelen worden tentoonstellingsruimtes, presentatieruimtes worden ateliers, opslagruimtes worden podia, trappenhuizen worden zitplekken en samenwerking wordt corruptie. Zo installeert Jan Hoeft niet-functionele goten en brengt elders trillingen teweeg.

Met werk van Marinus Boezem, Justin Gosker, Jan Hoeft, Krõõt Juurak, Sarah van Lamsweerde, Ieva Misevičiute, Robertas Narkus, Pavel Pepperstein, Michael Portnoy, Jan Rothuizen, Reinaart Vanhoe, Young-Hae Chang Heavy Industries en Katarina Zdjelar.

Meer informatie: www.deappel.nl

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief