29.08.14 – 18.01.15

Johannes Schwartz in het Stedelijk Museum Amsterdam

Fotograaf Johannes Schwartz neemt deel aan On the Move, een tentoonstelling over de nieuwste ontwikkelingen in de fotografie in het Stedelijk Museum, Amsterdam.

Johannes Schwartz was in september 2013 de eerste artist-in-residence van de Van Eyck Collection. Hij experimenteerde in het Charles Nypels Lab met de Riso, wat resulteerde in 15 x 24 unieke gebundelde riso-prints onder de naam Schnitt.  Sindsdien werkt hij regelmatig in het Charles Nypels Lab aan zijn andere projecten.

Tegenwoordig verkennen steeds meer fotografen nieuwe manieren om verhalen vorm te geven, mogelijk gemaakt door technische ontwikkelingen zoals apps, audiovisuele presentaties, websites en grafische componenten. Deze tendens is ook zichtbaar in de grafische vormgeving. De rol van de grafisch ontwerper gaat nu veel verder dan het ‘achter elkaar zetten van beelden’ voor een fotoboek. 

On the Move toont die ontwikkelingen in de fotografie en laat de grote verscheidenheid aan manieren zien waarop kunstenaars en fotografen werken, in dialoog met grafisch ontwerpers. De titel On the Move verwijst naar de bewegingen in de fotografie en naar de reizen die veel van de fotografen hebben afgelegd voor hun projecten. 

Tentoonstelling van 29 augustus 2014 t/m 18 januari 2015

www.stedelijk.nl

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief