05.12.13 – 31.12.69

Jurriaan Benschop en Aquil Copier presenteren het Berlin Issue van het pamflet over schilderkunst PRESENTeert

PRESENTeert is een onafhankelijk en gestencild platform voor schilderkunst, hedendaagse kunst en cultureel debat, opgericht in 2009. Het pamflet wil de ideeën en inzichten van schilders, los van hun visuele werk, tonen. De ideeën kunnen gerelateerd zijn aan de schilderkunst, maar reiken bij voorkeur voorbij het schilderen alleen.

Gastredacteur - en Van Eyck adviseur - Jurriaan Benschop nodigde 9 schilders uit Berlijn uit om over hun helden in de schilderkunst te schrijven: Thomas Scheibitz, Valérie Favre, Adriana Molder, Sofie Bird Møller, Maarten Janssen, Katharina Otto, Mark Lammert, Michael Markwick en Jorge Queiroz. In korte en originele bijdragen schrijven zij over het werk van o.a. El Greco, Mark Rothko, Jasper Johns, Edward Munch en Robert Ryman.

Op donderdag 25 april om 16:00 zal Jurriaan Benschop het Berlin Issue presenteren en de keuzes van deze schilders toelichten. Vervolgens gaat hij in gesprek met de initiatiefnemer van het pamflet over schilderkunst, Aquil Copier (zelf ook schilder) die inmiddels 11 afleveringen van PRESENTeert liet verschijnen. U bent van harte welkom!

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief