06.06.17 – 30.06.17

Poet-in-residence K Michel

In juni verwelkomen we K Michel als nieuwe poet-in-residence op de Van Eyck. Hij zal twee maanden aan de academie verblijven.

K. Michel (1958) wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse dichters. Hij debuteerde in 1989 met Ja! Naakt als de stenen. Vervolgens verschenen Boem de nacht, dat bekroond werd met de Herman Gorterprijs 1995, en Waterstudies, waarvoor hij de Jan Campertprijs en de VSB Poëzieprijs 2000 ontving. Voor zijn bundel Bij eb is je eiland groter kreeg hij in 2011 de Awater Poeziëprijs en de Guido Gezelle-prijs. In 2004 verscheen zijn vierde poëziebundel, Kleur de schaduwen en In een handpalm (verhalen en beschouwingen, 2008). Zijn meest recente publicatie is Te voet is het heelal drie dagen ver (poëzie, 2016). Ook verscheen een verzamelbundel in 2016 met alle gedichten uit de eerste 5 bundels onder de titel Speling zoeken. Michel was redacteur van het literaire tijdschrift Raster. Hij vertaalde ook poëzie van o.a. Octavio Paz, Arthur Sze en Russel Edson en hij stelde bloemlezingen samen uit het werk van John Berger en Stefan Themerson.

Het poet-in-residence programma van de Van Eyck genaamd Spiegelgrond wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterfonds. Elk jaar verblijven vier dichters en schrijvers in de Van Eyck, nemen deel aan het programma, verhouden zich tot de andere deelnemers en presenteren hun werk. Op de gedeelde spiegelgrond van de academie kunnen overeenkomsten en verschillen tussen het werk en maakproces van dichters, schrijvers, kunstenaars en ontwerpers zichtbaar en verwoord worden.

Foto: Melle Hammer

 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief