23.06.15

Kunstlicht: Betwixt & Between

Op dinsdag 23 juni presenteert Kunstlicht, academisch tijdschrift voor beeldende kunst, beeldcultuur en architectuur, de publicatie Betwixt & Between: Kunstenaarsboeken en Materialiteit, tijdens een avond met lezingen. Iedereen is van harte welkom om 19.00 uur in het auditorium van de Van Eyck. 

Om de launch van Betwixt & Between te vieren, presenteert Kunstlicht tevens een gelijknamige tentoonstelling die zich richt op de verschillende disciplines en samenwerkingen die te vinden zijn in de collectie kunstenaarsboeken van de Van Eyck bibliotheek. In de publicatie Betwixt & Between onderzocht Kunstlicht al eerder het kunstenaarsboek als een multi-disciplinair medium, dat zich ergens tussen beeldende kunst en tekst bevindt en tussen twee-dimensionaliteit en lichamelijkheid. In de context van de Jan van Eyck is dit idee nog een stap verder uitgewerkt: in de tentoonstelling worden de grenzen tussen de verschillende disciplines die gebruik maken van het boek als medium bevraagd. De verschillen tussen de klassieke disciplines, zoals beeldende kunst, grafisch ontwerp en schrijven, zijn met de jaren steeds sterker vervaagd binnen de Jan van Eyck Academie. 

Tentoonstelling:
22 - 23 juni 2015
Open tijdens werkdagen van 09.00 - 18.00 uur

Lezingenprogramma en Launch Betwixt & Between:
23 juni 2015
Borrel om 18.00 uur, met mogelijkheid bezichtiging tentoonstelling
programma van 19:00 - 21:00 uur met sprekers Delphine Bedel ( fotograaf, lecturer en uitgever en oprichter van de Amsterdam Art/Book Fair en Meta/Books, een uitgeverij en onderzoeksplatform in Berlijn) en Johan Pas (doctor in de kunstwetenschappen en docent moderne en hedendaagse kunstgeschiedenis, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen)

Gratis toegang

Deze tentoonstelling is een samenwerking tussen tijdschrift Kunstlicht en de Van Eyck en is samengesteld door Docus van der Made en Veerle Spronck

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief