LBK Stipendium

Kunstenaar Morena Bamberger uit Roermond is de eerste ontvanger van het Limburg Beeldende Kunst Stipendium, een nieuwe beurs ingesteld door de Provincie Limburg. Zij zal twee maanden – oktober en november 2019 – aan de Jan van Eyck Academie verblijven, waarna haar werk tentoongesteld zal worden in de projectruimte van het Bonnefantenmuseum vanaf 24 november. 

Het LBK Stipendium is door de gedeputeerde voor Cultuur van de Provincie Limburg, Ger Koopmans, namens het voltallige college aan Lex ter Braak geschonken bij zijn afscheid als directeur van de Jan van Eyck Academie (juni 2018). Het stipendium is bedoeld om het werk van een jonge Limburgse kunstenaar te stimuleren, zichtbaar te maken en onder de aandacht van een groter publiek te brengen. Aan het stipendium is een geldbedrag verbonden van €5000,- waarmee nieuw werk gemaakt kan worden, geschonken door de Provincie Limburg. Door de institutionele betrokkenheid van de Jan van Eyck Academie en het Bonnefantenmuseum, kan de stipendiaat voor een werkperiode van twee maanden aan de academie verblijven en (nieuw) werk tentoonstellen in het Bonnefantenmuseum. 

Lex ter Braak is, samen met Stijn Huijts, directeur van het Bonnefantenmuseum en Joep Vossebeld, kunstenaar, curator, schrijver, verantwoordelijk voor de selectie van het LBK Stipendium.

Morena Bamberger behaalde haar bachelor in Fine Arts aan de Maastricht Academy of Fine Arts and Design in 2018. Zij schept nieuwe, magische werelden en situaties waarin avontuur, ontdekking,  zintuigelijkheid en diepe (menselijke en dierlijke) connecties een rol spelen. Sculpturen veranderen in vreemde wezens, schilderijen worden wolken en bladeren en videobeelden transformeren in mysterieuze reflecties.

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief