06.09.19 – 18.10.19

Library of Digestion

Your skin covers about twenty square feet. Your lungs, if you were to flatten out all the tiny air pockets, could cover hundreds of square feet. And your intestines? Counting all the little folds, some scientists estimate that your gut would blanket thousands of square feet, vastly more expansive than your skin and lungs combined. What you eat may very well be your primary interface with the outside world.  - Dr. Michael Greger

 

Op vrijdag 6 september om 17.00 uur openden we de Library of Digestion; een modulaire installatie die bestaat uit ingrediënten variërend van chiazaad, bieten, kurkuma, kimchi en gember, teksten, video's, yoga-instructies, gras, aarde en bladeren. Deze ingrediënten zijn allemaal van invloed op de spijsvertering en geven inzicht in hoe deze verder reiken dan onze eigen consumptie. Daarbij wordt dieper ingegaan op hun materiële eigenschappen, historische relevantie en complexe toepassing in spijsverteringsprocessen.
De Library of Digestion ontrafelt op deze manier hoe spijsvertering niet alleen een antropocentrische aangelegenheid is, maar nauw verbonden is met de natuurlijke processen om ons heen. 

De tentoongestelde eetbare en niet eetbare ingrediënten kunnen worden geproefd en/of meegenomen. De producten zijn afkomstig van zowel kunstenaars als lokale boeren en worden tot 18 oktober in de keuken en het Food Lab van de Jan van Eyck Academie gebruikt.

Met werk van Jorge Menna Barreto en Joélson Buggilla, Asako Iwama, Marente van der Valk, Ed Begley en Ju Hyun Lee. Groenten van Wim Storken.
 

Library of Digestion is onderdeel van het Food Art Film Festival - het jaarlijkse, interdisciplinaire onderzoeks-festival rond voedsel georganiseerd door het Lab voor Natuuronderzoek en het Food Lab van de academie. 
 

Image: Joélson Buggilla & Jorge Menna Barreto

Quote: http://cargocollective.com/jorgemennabarreto/Residency-janvaneyckacademie

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief