19.06.18

Maarten van der Graaff ontmoet Aafke Romeijn

Maarten van der Graaff ontmoet Aafke Romeijn

Dinsdag 19 juni 2018 om 20.00 uur

Op uitnodiging van Van Eyck writer-in-residence Maarten van der Graaff, komt muzikant, journalist en schrijver Aafke Romeijn naar de Van Eyck. Op dinsdag 19 juni om 20.00 uur gaan zij in gesprek over hun debuutromans en over het schrijven van speculatieve fictie. Dichter en schrijver Erik Lindner leidt het gesprek.

Maarten van der Graaff (1987) debuteerde in 2013 met de bundel Vluchtautogedichten (Atlas Contact), in 2014 bekroond met de C. Buddingh’-prijs. Dood werk, zijn tweede bundel uit 2015 werd bekroond met de J.C. Bloem-poëzieprijs. In 2017 verscheen zijn debuutroman Wormen en engelen. Hij publiceerde poëzie en proza in verschillende tijdschriften en is veel op de podia te vinden. Van der Graaff is redacteur en medeoprichter van het online literair tijdschrift Samplekanon.

Aafke Romeijn (1986) bracht als muzikant drie albums uit. Als journalist is ze werkzaam voor onder andere Vrij Nederland. Haar eerste roman Concept M is net verschenen (Arbeiderspers), een science fiction verhaal waarin een humanitaire ramp dreigt in een futuristisch Nederland.

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010), Acedia (2014) en Zog (2018). Zijn debuutroman Naar Whitebridge verscheen in 2013. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald en hij wordt veelvuldig uitgenodigd voor internationale poëziefestivals. Hij is redacteur van het literaire tijdschrift Terras en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck.

Van harte welkom!

Locatie: Van Eyck auditorium
Voertaal: Nederlands
Gratis toegang

 

Foto:
Maarten van der Graaff: Bianca Sistermans
Aafke Romeijn: Marc Deurloo

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief