Maastrichtse film wint internationale competitie Pools festival

Deployments (2018), een associatieve film over de verhouding tussen symbolische en fysieke macht, is een samenwerking tussen kunstenares Stéphanie Lagarde (ex-Jan van Eyck Academie) en stichting Video Power. De film werd voorheen geselecteerd voor prestigieuze festivals als Dok Leipzig, Kasseler Dokfest, Transmediale (Berlijn) en Videonale (Bonn). In april is de film te zien op het European Media Art Festival te Osnabrück, samen met de eveneens door Video Power geproduceerde installatie SCORE van Joep Hinssen.

De prijs op het Short Waves festival is een bekroning van de samenwerking tussen Stéphanie Lagarde en Video Power, die op dit moment de laatste hand leggen aan een tweede samenwerking: een film over de jezuïetenberg te Maastricht.

Short Waves is een vijfdaags festival te Poznan (Polen) met een brede programmering van 300 korte films. De jury beschreef Deployments als 'a unique cinematic work which strikes with captivating imagery'.

Het in Maastricht gezetelde Video Power begeleidt kunstenaars en filmmakers bij het ontwikkelen, produceren en distribueren van audiovisuele projecten. Video Power wordt mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en private donaties. Wilt u de lokale productie van film en videokunst steunen, neem dan contact met Video Power op. Meer informatie vindt u op www.videopower.eu

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief