10.02.16 – 14.02.16

Mano y Mano - Art Rotterdam

Van Eyck deelnemer Vincent van Velsen is de curator van Mano y Mano, de presentatie van Kunsthuis SYB tijdens Art Rotterdam Intersections 2016.

In Mano y Mano brengt Van Velsen verschillende kunstwerken samen die ieder een communicatieve functie van de hand en diens gebaar als uitgangspunt hebben.
Op de kunstbeurs wordt niet gehandjeklapt over de prijs van een kunstwerk. Wat je wel ziet is handen die elkaar enthousiast schudden, handen die schouderkopjes geven en handen die nonchalant worden neergelegd op een schouder tijdens een zoen. En heel af en toe kun je handen betrappen op de stevige handdruk die een koop bezegelt. De kunstbeurs is niet langer in de eerste plaats een plek van handel, maar wordt steeds vaker ingericht als een plek waar kunstminnaars, kunstenaars, curatoren, galerieën en instituten elkaar ontmoeten, zien en weerzien. De kunstbeurs is een plek waar relaties worden gesmeed, gemasseerd of benadrukt met een eenvoudig handgebaar. Dit handgebaar staat centraal in de vier werken en performance die Kunsthuis SYB dit jaar presenteert tijdens Art Rotterdam Intersections 2016 in de Van Nelle Fabriek onder de titel Mano y Mano. De titel betekent letterlijk ‘hand en hand’ en is een verbastering van de Spaanse uitdrukking Mano a Mano (hand tot hand) wat letterlijk een handgemeen betekent en figuurlijk een vorm van competitie. 

Kunstenaars:
Semà Bekirovic
Erica van Loon
Machteld Rullens
Aimée Zito Lema
All the Cunning Stunts 

10-14.02.2016
Tijdens Art Rotterdam / Intersections
Van Nelle Fabriek Rotterdam
Meer info: http://kunsthuissyb.nl/straks/mano-y-mano.html
http://www.artrotterdam.com/users/128/content/home/index.html

Beeld: © All the Cunning Stunts, F+ Gold
(handshakes and wrist bits) (2012),
digital print, dimensions variable

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief