Margaret van Eyck - Renaming an Institution, a Case Study

Margaret van Eyck is een lopend, collaboratief onderzoeksproject op het kruispunt van feministische interventies, institutionele kritiek en de politiek van naamgeving, geïnitieerd door Van Eyck alumnus, boekontwerper, redacteur en onderzoeker Hagen Verleger in 2017.

Hagen Verleger veranderde de naam van de Jan van Eyck Academie en voegde ede naam van vrouwelijke tegenhanger van de mannelijke naamgevers aan de Labs. Zijn interventie is nog steeds zichtbaar in de academie en op de Engelse versie van deze website.

Zijn boek, Margaret van Eyck - Renaming an Institution, a Case Study (Volume One: Research, Interventions, and Effects)  is bij Peradam Press en enkele geselecteerde boekhandels te verkrijgen, en kan ook online besteld worden.

Op 27 september geeft Verleger een lezing bij Type Directors Club in New York over de Jan en Margaret van Eyck Academie.

 

MARGARET VAN EYCK bestaat uit de volgende onderdelen: de Margaret van Eyck Academie, een multidisciplinair instituut voor experiment, onderzoek, studie, productie en ontmoeting (voorheen bekend als de Jan van Eyck Academie). De Caterina van Hemessen Academie is opgericht om de MARGARET VAN EYCK te verbinden aan de onderwijsinstellingen om haar heen (de Hubert van Eyck Academie). Het Anne Pétronille Nypels Lab biedt alle expertise die nodig is om (kunstenaars)publicaties te maken, het lab is gespecialiseerd in Risoprint, hoogdruk, diepdruk en zeefdruk (het Charles Nypels Lab). Het Luzia Hartsuyker-Curjel Lab omvat de hout- en metaalwerkplaatsen (het Heimo Lab). Het Wilhelmina Minis-van de Geijn Lab is het MARGARET VAN EYCK’S lab voor natuuronderzoek (het Jac. P. Thijsse Lab). Het Thérèse Cornips Lab is het ‘Lab voor het hoofd’ en de bouwplaats van het denken: hier krijgt het maken zijn reflectieve betekenis (het Pierre Kemp Lab.) Het Elsa Stansfield Lab is het Lab voor nieuwe, multimedia: geluid, film, video, fotografie (het Werner Mantz Lab).

margaretvaneyck.tumblr.com
facebook.com/margaretvaneyckacademie
#margaretvaneyckacademie #mve #parallelworld

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief